Специалните сили на армиите на България и САЩ проведоха съвместна подготовка на

...
Специалните сили на армиите на България и САЩ проведоха съвместна подготовка на
Коментари Харесай

Специалните сили на САЩ и България тренират в Црънча

Специалните сили на армиите на България и Съединени американски щати проведоха съвместна подготовка на полигона " Црънча "  пред погледите на американския дипломат Херо Мустафа. 

Демонстрациите включваха обмисляне на специфична интервенция, огневи тренировки на къси и междинни дистанции с разнообразни мостри оръжия - български и американски, снайперска подготовка, тактически дейности в затворени пространства, взривяване, патрулиране, засада.
Според офоциалното известие, " задачите на учението са повишение на оперативната съгласуемост и взаимоотношение при осъществяване на взаимни специфични операции; задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Съединени американски щати и разширение на съдействието в Балканския и Черноморски район в региона на сигурността ".

В същото време стана ясно, че делегация от Конгреса на Съединени американски щати е посетила България в интервала от 23 до 25 август, с цел да се срещне с представители на държавното управление, на американския бизнес и други за диалози, още веднъж свързани с защитата и сигурността в района. Делегацията е включвала шестима сенатори: Ричард Шелби, Майк Крапо, Джон Корнин, Деб Фишер, Джон Кенеди и Роджър Маршал.

Това е втората огромна делегация от конгресмени от Съединени американски щати, които посещават България това лято, напомнят от американското посолство и прибавят, че  " визитата акцентира смисъла, което стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и България има за държавното управление на Съединени американски щати и за сигурността и просперитета в района ". Посещението на конгресмените в България е била част от тяхната по-голяма европейска обиколка.

 

България разполага първите 400 военни на границата

 

Днес военният министър Георги Панайотов ще подпише заповедта за разполагане на армията по турската и българската граница, предава

Първоначално ще бъдат командировани към 400 военни с щатно въоръжение и техника. Част от военните ще бъдат от специфичните сили. При нараснал мигрантски напън ще се усилят.

Специалните сили са подготвени да се включат в защитата на границата, съобщи командирът на Силите за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев по време на българо-американска подготовка на полигона " Црънча " пред Националната телевизия. Той посочи, че командосите са подготвени да приложат характерни техники и начини като секретни постове, особено разузнаване и наблюдаване, задържане и недопускане на незаконно нахлуване на територията на страната. Ще се употребява щатното въоръжение на командосите.

" Готови сме. Много от тактиките и дейностите са подобаващи при една такава конюнктура. Чрез нашите специфични постове, особено разузнаване, посредством дейности, които са доста близки до директните акции, ние ще успеем да обезвреждаме противозаконното влизане на мигранти на територията на страната. При взаимоотношение с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция ще правим нужните дейности, тъй че това да не се допусне ", заявява ген.-майор Матеев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР